S U N I L A
B E L L E V U E - B E L L A V I S TA
B A Ť O V A N Y - P A R T I Z Á N S K E
I V R E A
seminars & exhibition openings
cooperation
conclusions

» etusivu


MODERN MOVEMENT NEIGHBOURHOOD COOPERATION
FUNKIKSEN UNELMIA. NELJÄ TAPAUSTA


EU:n Kulttuuri 2000 -ohjelman hanke "MoMo Neighbourhood Cooperation" esittelee neljä eurooppalaista funkisaluetta. Esiteltävät tapaukset kertovat yhteisten päämäärien puitteissa syntyneen modernismin rakennusperinteen rikkaudesta. Suomesta Sunila, Tanskasta Bellevue-Bellavista, Slovakiasta Bat'ovany-Partizánske ja Italiasta Ivrea edustavat 1930-luvun ihanteiden mukaista yhdyskuntarakentamista.

SUNILA on Alvar Aallon suunnittelema sellutehdas ja asuinalue Kotkassa. BELLEVUE-BELLAVISTA on Arne Jacobsenin suunnittelema virkistys- ja asuinalue Kööpenhaminan lähellä. BAŤOVANY-PARTIZÁNSKE on arkkitehtien J. Voženílek, F. Fackenberg, M. Drofa ja V. Karfík suunnittelema teollisuus- ja asuinalue. IVREA on aikansa parhaiden italialaisarkkitehtien suunnittelema Olivettin tuotanto- ja asuinalue.

Alueita käsitellään aikansa yhteiskuntien tuotteina ja sosiaalisina yhteisöinä. Näkökulmia ovat muun muassa työ ja tuotanto, asuminen ja rakentaminen, yhteisöllisyys ja vapaa-aika. Alueita on esitelty näyttelyissä ja seminaareissa kumppanuusmaissa kesän ja syksyn aikana 2003. Tapahtuma liittyy Suomen Rakennusperinnön vuoteen ja Euroopan rakennusperintöpäiviin.

Hankkeen tukijat ja yhteistyökumppanit

LISÄTIETOJA:
RURIK WASASTJERNA, HANKKEEN VETÄJÄ
ALVAR AALLONKATU 2 D 39, 48900 SUNILA
+358 5 263 123
+358 44 2233 598
RURIKW@SAUNALAHTI.FI

Hanke on rahoitettu Euroopan komission tuella.
Tästä julkaisusta vastaa ainoastaan sen laatija, eikä komissio ole vastuussa siihen sisältyvien tietojen mahdollisesta käytöstä


  Design by Laniqatuotanto